Jobbsjansen i lykkerus etter Moa-show!


Vel fremme tirsdag morgen 09.30, rimelig kaldt ute, men så fort du trår inn i Valhall kjenner du varmen fra i går. Mange fra årets jobbsjanse kull tok turen til Ullevål mandag kveld og om ikke alt var på topp spillemessig så var stemningen magisk, for nå har det endelig begynt og for en åpning på eliteserien det ble. For å gi dere en liten stemningsrapport så var undertegnende på kamp og omgitt av klanen. Som alltid er det kjempestemning fra start selv om det er tidlig på året og kaldt ute varmet det i starten da vålerenga kjerke runger gjennom stadion.   Man fikk knapt pusten igjen før Moa etter 1.36 får en herlig pasning av Hæstad, glimter til med ett magisk touch og klinker til med feil fot forbi Jarstein som i ettertid skylder på vondt rygg, men uansett det var et for bra skudd til at han kunne vært i nærheten uten denne ryggskaden.  

Etter nokså kjølige 30 minutters spill hvor viktig må sies å ha det spillemessige overtaket kommer moa frem igjen, denne gangen drar han seg fri på 27,2 meter og klinker ballen utagbart for keeper og rett i vinkelen, en fantastisk scoring som satt Ullevål i fyr og flamme denne kalde mandagen i midten av mars mnd. Viking var i nærheten til tider men kom liksom aldri helt frem og virket aldri som noen reel trussel etter moa hadde lagt på til 2 ? 0.  Må også komme med en liten kommentar da undertegnende var så ?heldig? å få ?Charter-Svein? ved siden av seg. En mer harry type må man lete lenge etter og fotball er vel ikke helt hans greie. Han skapte jo liv, men det kan gjøres på bedre måter. Så får jeg holde meg til det for denne gangen.

I 2. omgang var det meste styrt av enga som fikk litt mer kontroll over ball og styrte spillet med noen frekke dødball-varianter, hvor både Strandberg og Muri hadde store muligheter til å øke ledelsen mer.  Også Moa-Fellah samarbeidet som man husker så godt fra enga ? stabækk i cupfinalen fikk vi tidvis glimt av da moa legger opp til veggspill og fellah serverer lett gjennom et håpløst viking forsvar med en frekk hælflikk, men moa får den for litt for skeivt og skyter rett i keeper. 

Tilbake til hverdagen


Rikke og Ayub i godt humør før fysisk aktivitet

 

Men tilbake til Valhall og årets første jobbsjanse kull. Etter siste blogging forrige gang ga jeg med ved slutten av uke 4, hvor vi hadde sittet med kurs de fleste dager i 4 uker.  Nå var tiden der halvparten av kullet skulle forlate trygge Valhall og komme seg ut i arbeidslivet, men slik gikk det nå engang ikke, Yad er den eneste i kullet som fikk muligheten til det og da i Oslo-taxi, ettersom Nadia egentlig skulle begynne på Tusenfryd, men er blitt sykmeldt. Jeg (Kenneth) og Marius A. skulle ut i hafslund, men de har slitt litt i rekruteringsfasen og det ble derfor utsatt til etter påske. Vi hadde jo sett frem til å endelig starte opp i bedrifter, men ting går jo ikke alltid som man planlegger og man må derfor ta ting litt på sparke. Du kan jo også velge å se det fra en god side og det blir jo at jeg derfor nå har muligheten til å blogge.

Fysisk aktivitet og V.F.O


Ali og Ayub i full gang, og ja ungene står faktisk på rekke å hører =) med bård i bakgrunnen.

Vel for å fortelle litt mer om hva vi bedriver dagene våre mer så er det litt mer enn bare å blogge. De fleste i kullet er nå allerede gått i gang med hver sin klasse ute på bl.a. Hasle, Vålerenga og Kampen skole. Her var det litt utfordringer ja? Planlegge div. leker, spille ball og holde styr på unger er noe jeg virkelig ikke klarer helt å holde kontrollen på og det vel derfor også jeg sitter her og skriver om det, men de andre viser god forståelse og innsikt. Må si jeg er imponert over de fleste og jobben de gjør der ute for det kan jeg si, det er ikke lett! Må si dette igjen stakkars lærerne?


Atombomben alltid en populær lek.

Vi er også til stede på vålerengas fritidsordning hvor barn kan komme etter skole og drive med diverse aktiviteter som fotball lek og moro. Med gode ledere og samtidig stiller vi stort sett med 1 eller 2 fra jobbsjansen. Noen har vært ute å spilt fotball og kost seg med ungene mens andre har prøvd å holde litt mer styr på de og drevet med diverse leker.


Ser ut til at de har det morsomt iallefall.

Egentrening og fotball

Dette er også en stor del av dagen vår her i jobbsjansen, stort sett hver dag før lunch trener vi enten på treningstudio som ligger i Valhall. Eller så driver vi med fotball. I tillegg har vi også hatt ansvaret for å legge opp treningen til hverandre hvor vi da gjør div oppvarmingsøvelser før fotballen og evaluering i senere tid.  

Jeg selv merker at det er altfor lenge siden trening var noe hverdagslig og formen er totalt borte. Jeg som har spilt fotball siden jeg så vidt kunne gå trodde alltid at jeg skulle kunne flyte på den bølgen, men nei? 1 år uten noe særlig målbevist trening og jeg merker jeg blir tung i pusten av bare lett oppvarming. Så er vel veldig greit å komme i gang og er det noe jeg merker er det utrolig stor fremgang for hver eneste fotballtrening så merker jeg at neste gnag holder jeg kanskje ut 5 minutter lenger og kanskje jeg til slutt kunne fullført en fotballkamp. ?time will show? uten at jeg har noen større forhåpninger om det =)


Hode-skulder-kne-tå-vest. Alltid en populær lek som oppvarming, særlig da undertegnende vant. =)

De fleste andre har jo vært delvis i form før de startet, men noen ser du også veldig stor fremgang på og gruppen i sin helhet har jo utviklet seg både fotball, styrke og kondisjon. Noe som helt sikkert følger vålerengas retningslinjer.
Her ser du vinnerviljen til både Yonas og Marius h. Da de kjemper om vesten, yonas kom denne gangen ut som vinneren mellom disse to.

Tråkker til så blodet spruter

En ting skal være sag: det går unna og de fleste av oss her i jobbsjansen har et utrolig vinner instinkt. Du løper til du dør og da kanskje også litt til. Som jeg i alle fall mener er veldig sunt til tider ettersom jeg personlig klarer å yte mer grunnet dette.  


Marthe, en av våre instruktører med argusøyne over hvordan vi tar opplegget. "jada du passer bra på oss". =)

Noen ganger kan det vel bli litt alvorlig, men skader er normalt og når to såkalt rutinerte fotballspillere kolliderer og stemningen blir litt hissig så går det raskt over og man gjør fort opp igjen, men livet er mer moro med konkurranse og som norsk tipping sier det livet er morsommere for den som holder med enga. I alle fall til nå.

Hva skjer videre.

Vel er ikke de største forandringene vi kommer nok til å fortsette med å holde oss i form, spille fotball, trene regelmessig styrke / kondisjon og fortsette utviklingen. Vi skal holde det gående frem til påske nå også skal Jeg (Kenneth) og Marius A. forhåpentligvis ut på kurs hos Hafslund etterpå om rekrutteringen har ordnet seg. Vi gleder vel oss alle til påske og vi skal sørge for å holde alle oppdatert på hva som skjer med årets jobbsjansen kull videre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

4, Oslo

Vålerenga Fotball og vårs sammarbeidspartnere ønsker å hjelpe ungdom uten arbeid eller skoleplass ut i jobb. Jobbsjansen gir ungdom mellom 17-24 år muligheten til å få arbeidstrening i Vålerenga fotball og hos våre samarbeidspartnere. leser denne bloggen NÅ

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits