Crossworker kurs 1 av 5

Helgekurs, nye venner, softis og mange nattdyr! 

dsc04509


Helgen den 23-25 oktober var 8 av deltakerne i jobbsjansen så heldig å fikk være med på et større kurs på Clarion Hotel på Mastemyr utenfor Kolbotn. Ingen av oss var helt sikkre på hva vi skulle bli med på. Alt vi viste var at vi skulle bo på hotell en helg, møte nye folk og ha kurs i noe, men ikke helt om hva, sammen med ungdommer og voksne fra Agenda X, Bydel Frogner, Bydel Alna og New Page som også deltok, gledet vi oss til en spennende helg! Men dem som var ansvarlige og igangsatt det hele er Rusmiddeletaten.

dsc04521


Typiske kommentarer som "håper det er mange deilige jenter der" (Prince), "håbe dar e goe mad og dessert der, då ska eg spisa meg tjokke"(Gabriel), "håper det er fine hotellrom med dobbelsenger" (Kenneth) til "jeg tror det blir en gøy helg med mange nye utfordringer" (Ayub).

Hva selve kurset gikk ut på var en del av det samme vi fra Jobbsjansen alt har vært igjennom fra før av. Hvordan være en god rollemodell for barn og ungdom.  Med litt finere og mer fagord er det en praktisk orientert opplæringsmodell for ufaglært ungdom som arbeider i frivillig sektor. Noe som er interessant og kommer godt med senere i livet! Lars Eirik hadde da store forventninger til oss at vi skulle være aktive og vise at det finnes annet en fotball i hodene vårs.  For å si det mildt, tror jeg ALLE på kurset og hele personalet på hotellet merket at gutta var på plass! Av alle deltakere på kurset var det nettopp gjengen vårs som ikke klarte holde kjeft under undervisningen. Men det er da ikke noe nytt og kom heller ikke som noen stor bombe. Rett og slett en fnisegjeng, akkurat som en gjeng fjortisser. Men Jobbsjansen gjengen hadde mye å snakke om, Ayub var vel den som først forvillet seg inn blandt jentene, men var slettes ikke alene. Noe han så absolutt ikke var alene om resten av helgen! Et ordtak som kan passe til denne kurshelgen kan være: det som skjer på crossworker forblir på crossworker. Amen to that! Noen av gutta har flere ting og fortelle her enn andre. Men kan si at seine netter og mange rom besøk er to gode stikkord.

dsc04543dsc04532dsc04498dsc04492Helgen som gikk så alt for fort var en kjekk og lærerik helg, det gjenstår 4 helger til frem til juni der i blant en helg som er i utlandet (ikke bestemt hvor enda) men i fjor gikk turen til London. Jeg håper og tror at neste kurs i desember blir minst like kjekt og vi ser veldig frem til det!

dsc04486


Lenge leve sofismaskinen og popcornmaskinen som holdt mange trøtte og sliten sjeler i livet under kurshelgen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

4, Oslo

Vålerenga Fotball og vårs sammarbeidspartnere ønsker å hjelpe ungdom uten arbeid eller skoleplass ut i jobb. Jobbsjansen gir ungdom mellom 17-24 år muligheten til å få arbeidstrening i Vålerenga fotball og hos våre samarbeidspartnere. leser denne bloggen NÅ

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits