Konfliktverksted

Er du en giraff eller ulv? En bølle eller engel?

dsc0183

På konfliktverkstedet lærte vi forskjell på "giraffspråket" og "ulvespråket". Og lærdom om hvordan man skal håndtere konflikter og samtaler. Noen fikk seg en "a-ha" opplevelse og fant ut om dem var den rolige giraffen eller den negative ulven. Takler man konflikter ved å angripe den andre verbalt, eller trekker man seg litt tilbake og beklager seg, det er forskjellen. Vi fikk prøvet begge deler i noen leker og fant ut at det var forskjell på å motta og gi kritikk på di to metodene. Mens Cheikh fant ut at han var en mer naturlig "giraffspråk bruker", den så alltid høfflige og snille Cheikh er nok den fødte giraff. Høy og tynn, fra afrika er han jo også. Han har til og med noen lyse flekker rundt omring i håret, den fødte giraff! Mustaffa fant den mer sinte ulven i seg som hadde noen fine gloser på lager (på bergensk vel og merke!). Mens det alltid endte opp med "all right! Da blir det pizza og tv kos senere da" med Gabriels samtaler og konflikter.

dsc0181
dsc0185

Konfliktverkstedet var et nyttig kurs der vi  lærte at stemmebruk og kroppsspråk har veldig mye og si. Har man en klar og mektig røst slik som "Giddi Obama" eller en litt roligere og klok setning å komme med som Goran ofte har? Viser man tydelig at man er veldig trøtt som Kenneth noen ganger er, eller er man som regel alltid skarp og følger med som Santigi? Kroppsspråk er faktisk så mye som 70% av all kommunikasjon. Metoder som "giraffspråket" og "ulvespråket" var god lærdom som vi kan bruke ute i praksis. Et artig kurs med 2 gode leder var lærerikt. Mye latter i gruppa og god stemning. Kurslederne hadde også vært flinke med å blande in leker, noe som ga litt ekstra ?gass? i tunge trøtte kropper i morgentimene.  Ikke minst ble det jubel i gruppa da "sugah daddy" Lars Eirik igjen hadde sørga for frukt. Det som også nok vil bli huska fra dette kurset er di heftige og urelevante diskusjonene om lag i Premier League og om fotball generelt. Såpass at kursledere til tider ga opp med å prøve få ro og konsentrasjonen tilbake. Men kommer du til jobbsjansen og gutta her, ja da må du reine med at det oppstår slike diskusjoner!

dsc0191

Mange trøtte fjes var det å se både på morgenen og utover kursdagen. Men Børre og Sonja som var kursleder lærte fort at å gi gutta pauser innimellom var ingen dårlig ide. Da var det "første man til mølla" til sofaene der vi er så alt for godt vandte til å sitte fra før av. Ikke minst fore oss med frukt.
 
dsc0197
dsc0196

Alt i alt et gøy kurs! Kursholderne kom tilbake i uke 43 for å ha nytt kurs, som var minst like lærerikt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

4, Oslo

Vålerenga Fotball og vårs sammarbeidspartnere ønsker å hjelpe ungdom uten arbeid eller skoleplass ut i jobb. Jobbsjansen gir ungdom mellom 17-24 år muligheten til å få arbeidstrening i Vålerenga fotball og hos våre samarbeidspartnere. leser denne bloggen NÅ

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits