Jobbsjansen, generelt om oss!

Jobbsjansen er et tiltak som skal gi ungdom og voksne mulighet for jobb og fordypning av egen utdanning og kompetanse. Vi er en gruppe på 19 deltagere, der 17 av oss er gutter og 2 er jenter. Etter 3 uker med bare gutta boys var det på høy tid å få inn noen jenter. Ikke minst har vi den så alltid sporty lederen vår Marte, som skinner smil på munnene til gutta (takk for at du er med oss!) . Lars Eirik som er "Da big boss" som passer på oss og er en "sugah daddy" som mater oss med kontantkort, månedskort og kampbilletter til VIF kamper. Lunchen er dagens store høydepunkt for dem av oss som ikke spiser frokost. Som Giddi alltid sier "det er fantastisk".  Vålerenga Fotball og Vallhall Arena, maten deres er fantastisk, takk!

pict0164

Av kurs vi gjennomgår lærer vi blant annet og håndtere konflikter, førstehjelp, samarbeid, presentasjon, mangfold og dialog (MOD) og trenerkurs. Noen kurs blir holdt på huset her i Vallhall, mens andre er på treningsfeltet. Mens teambuildingkurset ble holdt på Mysen utenfor Askim. Et rått kurs som vi skal blogge mer om siden.

Vi er en gruppe der noen skal ut og prøve seg i jobber med samarbeidspartnere til Vålerenga Fotball, mens andre skal jobbe på skoler som aktivitetsledere. I tillegg arrangerer vi turneringer og gatecuper i Vallhall Arena. Vi har allerede hatt en kanonfin StreetCup der barn og ungdom fikk spilt fotball, basketball og danset skoene av seg. Hele 150-200 stk deltok på arrangementet som ble holdt i Vallhall en fredags kveld. Prince,  Mustaffa og Giddi dansa seg svette lenge før alle andre! Stemningen ble løftet enda et hakk da Rannveig og Lars Eirik sørga for pizza rett fra Peppes, Yar tok nesten til tårer da han ikke fikk et eneste stykke.

pict0190

Noen skolebesøk på Hasle skole og Vålerenga skole har det også blitt. Aktiviteter som fotball, volleyball, stafett, grønt lys, 60 meteren, boksen går, stiv heks og andre aktiviteter sprer glede blant barna som er der. Noen er mer krevende enn andre! Mens andre klatrer opp på ryggen, er andre ute etter å lage bøll. Barn er forskjellige, vi tar utfordringen!
Det er ingen tvil om vi allerede etter noen få dager var en sammensveiset gjeng. Ingenting er bedre en når vi har fotballtrening med Marte og Maren eller når latteren brer seg i kursrommet. Selv smilet til Lars Eirik kommer frem til tider og man kan tydelig se en klyse av snus ligge under leppa. Kanskje "klysa" eller "snusmummerikken" fra Mumi er et nytt kallenavn?? Men når kongen av latter Giddi ler, er det ingen som klarer la være å le. Heller ikke når Gabriel med stavangerdialekten forteller en av mange damehistorier.

De tre første ukene har bydd på nye venner, utfordrende og spennende kurs, ny lærdom, masse god mat, og gode minner. Vi gleder oss til å forsette!

Én kommentar

Keth

22.okt.2009 kl.14:05

Heihei :)

Jeg skal ha bloggvurdering rett etter helgen! Så dersom du vil se om du blir en av dem, er det bare til å gi beskjed :)

Og uansett ; Ha en flott dag videre!

Skriv en ny kommentar

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

Jobbsjansen - Vålerenga Fotball

4, Oslo

Vålerenga Fotball og vårs sammarbeidspartnere ønsker å hjelpe ungdom uten arbeid eller skoleplass ut i jobb. Jobbsjansen gir ungdom mellom 17-24 år muligheten til å få arbeidstrening i Vålerenga fotball og hos våre samarbeidspartnere. leser denne bloggen NÅ

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits